Intervjuad i Framgångspodden

Samtidigt som jag och mina syskon påbörjat processen med att tömma mammas hus, publiceras denna intervju i Framgångspodden. Bit för bit blir mammas bortgång än mer definitiv. Bit för bit försvinner delar från mammas liv, i form av materiella ting. Det är svårt, enormt svårt, att gå igenom dessa bitar som vittnar om ett innehållsrikt liv – flera liv – som skulle kunna fylla flera roma ... Läs mer»

”Frihet för mig är att jag, och alla andra, kan leva ett liv i jämställdhet.”

Alexandra Brixemar föddes 1997 och när hon var fem år började de sexuella övergreppen som fortsatte ända in i tonåren. Under tio år blev hon utsatt för människohandel och incest i en hederskontext. Idag arbetar Alexandra som föreläsare, utbildare och inspiratör. Hennes specialområden är bland annat sexuella övergrepp, prostitution och människohandel samt hedersrelaterat våld. År 2018 gav Ale ... Läs mer»

”Det du har lidit av, ger dig också styrkan.”

Emir Selimi föddes 1983 i före detta Jugoslavien i Serbien. Emir blev svårt mobbad i skolan på grund av sitt romska ursprung och hemmavid präglades vardagen av våld. När kriget bröt ut år 1992 bestämde sig Emirs mamma för att, tillsammans med sina tre barn, fly till Sverige. Emir är konstnär och brinner för mänskliga rättigheter. Redan som 14-åring hade han sin första konstutställning i Nykö ... Läs mer»

Till min ängel – mamma

I tisdags tog jag farväl av den viktigaste personen i mitt liv – mamma. Dessa var mina minnesord till mamma. Lilla mamma,  jag hyser gränslös beundran för dig. Det fanns många vägskäl i ditt liv, vägskäl som kunde ha dragit ned dig i fördärvet, men på ett eller annat sätt stod du alltid stadigt kvar.  Du var ensamstående, jobbade ändå dag som natt, och utbildade dig på ... Läs mer»

”Man ska inte gräva i det förgångna, utan se livet med kärlek och förlåtelse.”

Jag hoppas ni har tillbringat mycket värdefull tid med nära och kära under ledigheten. Mitt 2018 slutade i en överväldigande sorg då min älskade mamma somnade in den 27:e december. Till minne av mamma vill jag dela avsnittet med hennes livshistoria. Ta hand om varandra och överös dem ni älskar med kärlek under 2019! ”Gunnel Jungestedt är utbildad konstlärare och akupunktör inom kinesisk med ... Läs mer»

Jag skymtar färger

Jag brinner. Jag brinner av kärlek, smärta, sorg, tacksamhet, uppgivenhet, förtvivlan, upprymdhet, förväntningar, frustration, glädje, ilska och ödmjukhet. Jag brinner av ett spektrum känslor. Så som livet är. När jag var liten berättade mamma för mig om Frida Kahlo och hennes konst. Frida fascinerade mig med sin nakna, ärliga, starka och uttrycksfulla konst. Frida blev en inspirationskälla oc ... Läs mer»

”Vårt behov av trygghet begränsar oss.”

Kombinationen av oslagbar drivkraft och ödmjukhet lämnar ingen oberörd. Mikael Andersson är certifierad coach och en av nordens populäraste föreläsare. Mikael föddes utan armar och ben och orsaken till missbildningen, hävdar han, var att han i fosterstadiet exponerades för bekämpningsmedel. Han föreläser om mod, normalitet, motivation, drivkraft och om att nå sina mål. År 2009 kom Mikael ut med ... Läs mer»

Öppna upp dörren för en ny värld

Idag är det Internationella funktionshinderdagen. Min förhoppning är att denna dag ska bidra till att upplysa människor om den diskriminering som pågår i Sverige gentemot personer som lever med funktionsnedsättningar. Man skulle kunna tro att Sverige ligger i framkant vad gäller välfärd och mänskliga rättigheter, men det är fel. Jag lever i ett otillgängligt samhälle där jag som rullstolsburen inte ... Läs mer»