Manifestera för frihet – rädda LSS!

Assistans ÄR FRIHET för mig och över 15.000 andra personer i Sverige. Detta är en livsviktig manifestation! Kom och delta för oss, för våra närstående och för den ovärderliga yrkesgruppen personliga assistenter. Tack! När: Söndag den 3:e december kl. 13.00 – 15.00 Var: Norra Bantorget i Stockholm Länk till evenemanget på Facebook: https://www.facebook.com/events/140666269885602/ ... Läs mer»

Avsnitt 7 av Soluret Pod med Andreas Thörn

Andreas Thörn bröt nacken i en MC-olycka när han var 15 år gammal och blev förlamad från bröstet och ned. Han är en av tre patienter i Sverige som, efter beslut från Läkemedelsverket, fått medicinsk cannabis utskrivet mot neuropatisk smärta. Men resan dit har varit lång och svår. År 2016 dömdes han för narkotikabrott, efter att ha odlat cannabis hemma för att lindra sina smärtor. I Soluret berä ... Läs mer»

Detta är vår verklighet

Min mamma, min syster, mina väninnor och jag. Vi har varit med om sexuella övergrepp och trakasserier. Vi har blivit nedtryckta, förminskade och diskriminerade. Sedan vi var barn har vi blivit utsatta för sexism. Detta är vår verklighet. Det finns inga ideologier, argument, åsikter, ursäkter eller förklaringar som kan radera det vi har utsatts och fortfarande utsätts för.  Jag har kommit ut med ett ... Läs mer»

Avsnitt 6 av Soluret Pod med Caroline Norbelie

Efter några hektiska år som AD på en reklambyrå drabbades Caroline av en ansiktsförlamning, som följd av för mycket stress, och gick dessutom igenom en traumatisk förlossning med första barnet. Idag jobbar hon som holistisk coach och brinner för att hjälpa andra till ett välmående liv. Caroline bloggar som stresscoach på MåBra och driver Prestationspodden med Per Lundevall, för att sprida kunskapen ... Läs mer»

Tre frågor med Yasmin Nilson

En notis från det senaste numret av tidningen KICK. ”Tre frågor med Yasmin Nilson Hur, förutom namnet, skiljer sig den nya podden från den gamla? Den främsta skillnaden är att jag inte endast intervjuar personer med olika funktionsnedsättningar. Syftet med Timglaset var att öka kunskapen om hur det är att leva med en funktionsnedsättning. I Soluret vill jag bredda spektrumet och intervjua människor m ... Läs mer»

Avsnitt 5 av Soluret Pod med Jacob Fraiman

Jacob Fraiman har ett långt förflutet som kriminell och levde under många år i den organiserade brottsligheten. Han växte upp i en dysfunktionell familj med en pappa som var kriminell och Jacob fick tidigt i livet bevittna saker som ett barn inte ska behöva se. Efter att ha blivit dömd fjorton gånger bestämde han sig för att vända livet och tog hjälp av KRIS Stockholm (Kriminellas Revansch i Samhäll ... Läs mer»

Avsnitt 4 av Soluret Pod med Malin Young-Hee Bernt​

En kall februarinatt 1973, i Hamnstaden Mokpo i Sydkorea, hör en polisman något som låter som barnskrik utanför sin vaktkur. Han går ut för att se vad som står på och ser ett litet knyte några meter bort. På marken inlindad i en filt ligger en månadsgammal flicka. Sju månader senare flygs hon till Sverige. På flygplatsen väntar hennes nya familj. Malin är samordnare för fritidsfrågor för barn och ... Läs mer»

Avsnitt 3 av Soluret Pod med Fredrik von Kieseritzky​

Redan vid två års ålder kunde Fredrik von Kieseritzky läsa sitt första ord. Fredrik har doktorsexamen i organisk kemi och har framförallt forskat om vad som kallas neurodegenerativa sjukdomar. Det innefattar sjukdomar som multipel skleros, Alzheimer och Parkinsons. Fredrik är en av de personer som bidrar till arbetet med att få naturlig cannabis accepterad som läkemedel, mot neuropatisk smärta. I Soluret ... Läs mer»