Du får utmana ödet med risk för ditt eget liv men INTE ANDRAS!

En 22-årig kille körde MC som en dåre i 250 kilometer i timmen mot rödljus genom Stockholms gator med en 17-årig tjej som passagerare. Efter polisjakten både på marken och med helikopter kraschade han till slut vid Årstalänken, som dessutom var stängd. Han avled sedan på sjukhuset och tjejen klarade sig med lindriga skador.
Vårdslöst körande med risk för andra människors liv är oförlåtligt. Han var en fartmissbrukare och tjejen som hade satt sig bakom honom var heller inte helt oskyldig. Mina sympatier går ut till killens anhöriga men jag har svårt för att hysa någon större medkänsla till honom trots att de slutade i en sådan tragedi. Hjärnan är inte helt färdigutvecklad förrän man är 25 år och kan av den anledningen orsaka brist på konsekvens tänkande och därav fler impulshandlingar som följd. Men det var alldeles för många komponenter som bidrog till kraschen för att kunna skylla på hans unga ålder. Däremot kan man istället ifrågasätta åldersgränsen för att få köra tung MC som nu är 20 år, kanske 25 år skulle vara en mer rimlig ålder?
Sorgligt på en så ung kille men bra att ingen annan föll offer för de hänsynslösa agerandet. Ibland kan jag grymt nog tycka att sådan dumdristighet borde straffa sig i form av men för livet, på så sätt kan han lära sig och även andra läxan om konsekvenserna av vårdslöst körande.

Min kära man har kört MC i 26 år och klarat sig utan en skråma, dock klotat några gånger. Han brukar mest beklaga sig över att alla andra kör som dårar och blir därför en trafikfara för honom. Jag brukar säga innan han drar iväg på hojen ”kör som vanligt älskling”.

Läs artiklar om händelsen på DN.se, SvD, Aftonbladet, Expressen

2 svar på ”Du får utmana ödet med risk för ditt eget liv men INTE ANDRAS!”

  1. Har också svårt att hysa sympati för honom. Däremot håller jag inte med om det där med ålder. Jag tror inte att åldern avgör, utan personligheten. Det finns många äldre som kör vårdslöst och kör t ex med alkohol i blodet och riskerar andras liv. Så tyvärr är det nog inget åldersproblem utan bara allmän dumhet hos vissa individer 🙁

  2. Tack för kommentaren Josefin 🙂 då jag jobbar för en stiftelse som ska främja livet för ryggmärgsskadade ser jag att statistiken avsevärt talar för att unga killar under 25 år som klotat med MC och får en ryggmärgsskada dominerar. Visst finns de enstaka fall med äldre men mycket få. Näe, de flesta som passerar Spinaliskliniken är unga killar från MC-olyckor, som dessutom har ökat i sommar. Mer än hälften av alla fordonsolyckor som orsakar en ryggmärgsskada är med MC.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *