En skimrande högsommarkväll, kommer hem till inslag av verklighetens brutalitet…

Högsommarvärmen håller sig tryckande kvar i luften in på kvällstimmarna och skymningen smyger sig elegant ned bakom 1800-tals fasaderna på Västerlånggatan. De guldskimrande solstrålarna håller sig envist kvar och jag måste ha solglasögon på mig.
Jag kommer hem från en härlig middag på Sallys i Gamla stan, i goda vänners sällskap. Snart får jag höra om bombattentat i Norge. Jag slår på nyheterna och får bland annat höra att nio personer har omkommit… det kunde ha varit här… det är så nära, vårt systerland… Jag vill hålla för öronen och skrika aaaa, jag hör ingenting… jag går in på Aftonbladets hemsida och läser rubriken – ”25-30 livlösa människor ligger på stranden” – ”En person utklädd till polis avlossade flera skott på sommarläger för barn – tio bekräftat döda.” – ”Ett vittne säger att han har sett en man i polisuniform vid regeringsbyggnaden innan explosionen.” – ”Vid en udde ligger det fullt av döda kroppar i buskagen. I vattenbrynet ligger massor av klädesplagg från människor som har försökt fly.”
Va fan är det som händer?!!! kan nån tala om det för mig! Först bomben här i Stockholm city, mitt på Drottningatan i julruschen, utan omkomna tack och lov… tills dess hade man ändå kunnat ha en viss naiv distans till vad terrorattacker innebär och vilka konsekvenser det för med sig, men inte längre. Det är samma värld vi alla lever i och nu blir det påtagligt.
… jag vill hålla kvar ett hårt grepp om den magiska sommarkvällen… men…
Mina tankar går till våra grannar Norge, jag sörjer med dem…

Nu har dödsantalet stigit till över 80 dödsoffer…

Aftonbladet

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *