Intervjuad i Efter tio och Studio ett

Ännu en sömnlös natt. När jag vaknade ur den lilla sömn jag hade fått låg allt fokus på Efter tio, med Malou, i direktsändning. Äntligen skulle jag få göra det jag hade drömt om så länge – bli intervjuad av Malou och få prata om min bok. Varje gång jag såg en författare bli intervjuad i Efter tio tänkte jag snart är det min tur.
Min vän Hanna kom hem till mig innan för att åka med mig som moraliskt stöd. Vi hade beställt färdtjänst som såklart var tjugo minuter försenad, en dag som denna. Men, försenad till trots, hade vi tack och lov fått en före detta rallyförare till chaufför. ”Gasen i botten”, sa vi, ”Jag ska vara med i direktsändning!”. ”Åh fan”, svarade chauffören som satte på sig solbrillorna och gjorde precis vad vi hade frågat efter – gasen i botten i bussfilen och bröt mot ett flertal trafikregler. Jag har aldrig varit med om en sådan målinriktad chaufför, rock on! säger jag bara.
Vi blev bara tio minuter sena och som tur var hade tv4 angivit en tid med god marginal. Stämningen i huset var lugn. Vi blev ledda till gästrummet där ett smörgås bord med bröd av alla de slag och pålägg stod serverat. Samt en stor korg med bullar, kakor och godisskål, det var bara att ta för sig. Vi började med en latté. I rummet fanns soffor och en tv på väggen där man kunde se sändningen som pågick. Gäster som väntade på sin tur satt i rummet, redaktionspersonal gick omkring med headset och jag blev instruerad att de skulle hojta till när jag skulle få gå in i sminket. Jag skymtade Jan Eliasson och fick ett leende från Malin Ewerlöf när hon gick förbi mig. Hanna pratade under tiden lugnande med mig och jag tänkte det är bara att släppa på allt och vara mig själv.
En jätte trevlig sminkös, som kom ihåg min historia från sommaren 1999, skapade ett konstverk när hon sminkade mina ögon.
Det var lugnt och inte alls stressigt. Alla var trevliga och tillmötesgående vilket gjorde både mig och Hanna hemmastadda.
När jag rullade in i studion var det lika cool lugn stämning där. Den var mindre än vad jag hade föreställt mig. Malou stod och fick sitt smink förbättrat. Sedan hälsade hon på mig och gav mig en kram. Vi samtalade lite innan sändningen gick igång och Malou var precis så mysig som jag hade trott. Hon kände in mig och jag glömde snabbt bort kamerorna, det var som om jag hade blivit hembjuden av Malou och vi samtalade över en fika.
Innan kamerorna hade börjat rulla visade de mig klippet från Nyhetsmorgon 1999. Det hade spelats in fyra månader efter olyckan. Det knöt sig i magen och jag fick kämpa för att hålla tillbaka tårarna men lilla flicka, vad har du varit med om egentligen?!, tänkte jag. Jag insåg hur ung jag egentligen var, med den ljusa rösten och tandställningen. Jag slungades tillbaka till den värsta tiden i mitt liv. Det kändes inte som det var jag, det var en annan flicka, men ändå inte. Jag var realistisk och sa redan då att jag skulle ställa in mig på att leva ett liv i rullstol, för att inte bli sviken av livet igen. När kamerorna hade börjat rulla visade de klippet igen för tittarna. Jag var verkligen tvungen att stålsätta mig, om jag hade börjat gråta skulle det bli svårt att prata.
Det är svårt att få med allting man egentligen vill säga i en intervju, men det kändes som om jag hade fått fram det jag ville med svaren på Malous frågor.
Hanna kom och hämtade mig efter och vi gick tillbaka till gästrummet för att smälta allt. Flera från redaktionen kom och tackade mig för min medverkan. Jag och Hanna bara log och försökte förstå vad som hade hänt.
Väl hemma möttes jag av min älskling, tvättade genast bort allt smink, gosade med hunden och andades ut.
Under eftermiddagen blev jag uppbokad på ytterligare ett tv-framträdande i Kunskapskanalen!
Nedan ser ni klippet från intervjun i Efter tio samt ett ljudklipp med radiointervjun i Studio ett på P1 från igår.
Yasmin%20Jungestedt%20f%C3%B6rlamades%20som%2015-%C3%A5rig%20dansare

(Jag dök inte på en sten, utan i för grunt vatten)

2 svar på ”Intervjuad i Efter tio och Studio ett”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *