Mamma – min Athena

Min mamma, Gunnel, hyser jag stor beundran för. Det har funnits många vägskäl i hennes liv som hade kunnat dra ned henne i fördärvet, men på ett eller annat sätt har hon stått stadigt kvar. Mamma har i större delen av livet varit ensamstående och samtidigt jobbat dag som natt och utbildat sig på heltid. Trots hårda förhållanden rent ekonomiskt pushade hon för att jag skulle få uppfylla mina drömmar, till vilket pris som helst. Hon har lärt mig vikten av att arbeta hårt för att uppnå dem. Jag har dessutom haft ynnesten att få resa mycket redan som barn vilket väckte intresset för andra länders kulturer och språk. Mamma öppnade upp en hel värld för mig.

Hon jobbar som klassföreståndare på en skola i Norsborg och pendlar två timmar från Vallentuna till Norsborg varje dag. Hon brinner för sitt arbete och tar också steget längre med att hjälpa de socialt utsatta eleverna utanför arbetstiden. Om mamma ser orättvisor agerar hon tveklöst direkt utan någon som helst eftertanke.

Mamma skulle göra vad som helst för mig, mina storsyskon och hennes barnbarn. Det har hon bevisat gång på gång efter diverse motgångar. Förutom att vara en lejonmamma så finns det ingen som har ett lika hjärtligt skratt som hon. Bara genom att höra mamma skratta smittar hon av sig sin glädje. Hon är öppenhjärtig, omtänksam, rolig, okonstlad och en genuin konstnärssjäl.

Det är mors dag och dagen är din.

Jag älskar dig mamma!
/Yasmina

4 svar på ”Mamma – min Athena”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *