Min första Bokmässa!

Då har jag varit på min första Bokmässa! Jag och Janne flög ned till Göteborg tidigt lördag morgon. Vi checkade in på hotellet Gothia Towers som sitter ihop med själva mässhallen.
Jag svirade snabbt om och sminkade mig för att hinna till den utlovade tiden för boksigneringen klockan 13.00. I ett vimmel av människor och montrar och matt-täckta golv infann jag mig till slut i Instant books monter. Där stod, till min stora förvåning, några tjejer och väntade på att få sina böcker signerade av mig. En tjej hade till och med åkt långväga för att träffa mig. Jag kände mig så överväldigad och kunde inte sluta le.
Jag hade tagit med mig Jonas Gardells nyutgivna bok ”Torka aldrig tårar utan handskar” och hoppades på att få den signerad av honom. Han hade många framträden och mycket kretsade kring just den boken. Jag prickade in ett klockslag då han skulle berätta om boken och därefter signera. Jösses vad folk det va! Jag var fullkomligt omringad och såg inget annat än ett hav av rumpor, varmt och klaustrofobiskt. Men, när jag nästan hade gett upp hoppet, och det var dax för Jonas att signera, kom Janne till min undsättning. Han ledde mig så att jag kom bakom där Jonas satt i Norstedts monter. En vakt fick syn på mig och bad mig komma fram. Vakten knackade på Jonas axel som vände sig om med sitt strålande leende och tog boken ur mitt knä och signerade den. Janne tog en bild av oss och min Bokmässa var redan fulländad. Jag hade även med mig min bok som jag ville ge till Jonas. Jag fegade ur för jag tänkte att det kanske var lite för oförskämt och skrytsamt. Men, min kära Janne tog genast boken och la den på Jonas signeringsbord ”här!”, sa Janne, ”det är ifrån Yasmin”. Jonas vände sig leende mot mig och tackade. Jag hoppas han vill läsa den! 😉
Janne lyckades också pricka in några av sina favoritförfattare Buthler och Öhrlund som signerade den nyutkomna boken ”Återvändaren”.

Vi avslutade lördagen med en utsökt middag på lyxrestaurangen Heaven 23 tillsammans med vännerna Bellis och Emelie. Därefter fullkomligt kraschade jag och Janne i hotellsängen och kollade på Pluras kök.

På söndagen var det lika intensivt. Jag har aldrig sett så mycket människor på en mässa tidigare! Grymt knepigt att ta sig fram med rullstol. Jag besökte min olycksbroder Christian Wass som har skrivit boken ”Invalido – På ett ögonblick förändrades allt”. En härlig kille som lyser med hela ansiktet. Vi bytte böcker och nu ska jag äntligen hugga klorna i hans bok! Läs den!

Helgen gick i rekordfart och nu ska jag bara låta alla intryck och all inspiration sjunka in.

Imorgon vid tio över elva ska jag och min vän Hanna vara med i Efter tio på tv4. Vi ska recensera filmen ”En oväntad vänskap” (The Intouchables) – en fantastisk film som alla måste se!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *