Missa inte premiäravsnittet ”Med livet som insats”

TimglasetstudioJust nu arbetar jag med ett projekt som jag verkligen brinner för – en podcast som heter Timglaset.
Strax innan jul kom Max Arehn hem till mig på en fika och berättade om sin idé att starta en podcast. Han berättade att efter det att han drabbades av en ryggmärgsskada för tolv år sedan, har han träffat så många personer som har råkat ut för ”vansinniga livsöden”, som Max själv uttryckte det. Han ville att alla dessa personer skulle få höras, så att även andra kunde få ta del av deras livshistorier.
Jag kunde inget annat än att instämma och det kändes som om Max hade läst mina tankar. Jag hade nämligen själv en liknande idé fast i form av en bok. Jag ville lyfta fram alla dessa individer som jag har stött på genom åren med fängslande livsöden. Det är personer som har inspirerat mig och gett mig kraften att åstadkomma mycket mer än vad jag trodde var möjligt. Nu låter vi dem berätta sina historier i Timglaset.

Vi vill sprida kunskapen om hur det är att leva med en funktionsnedsättning och framför allt öka förståelsen. Med kunskap vet vi att fördomar kan brytas ned.

MathiaspodPremiäravsnittet sänds imorgon, 28 mars, och då får ni möta Mathias. 22 år gammal åkte han på FN-tjänstgöring till Bosnien 1996. Uppdraget fick ett abrupt slut när han och hans grupp åkte på en mina. Mathias blev tvungen att amputera bägge benen. Idag ägnar han stor del av sin tid med sin 2,5-årige son och är gift. Han arbetar som journalist och har varit med i svenska landslaget i rullstolsbasket.
Jag känner Mathias sedan länge och jag trodde aldrig att han skulle öppna upp sig så mycket som han gjorde. Tro mig, det här är en historia ni inte vill missa!

Vi kommer sända en intervju varannan vecka med start imorgon och första säsongen innehåller tio avsnitt.
Ni kan lyssna på Timglaset på ITunes och via hemsidan www.timglasetpod.se
Följ oss även på Instagram och Twitter @timglasetpod

Välkommen att lyssna 😉
/Yasmin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *