Säsongsavslutning med min mamma i Soluret Pod


Den här bilden togs en solig sommardag i augusti, innan jag intervjuade mamma. Vi hade just fikat och laddat inför intervjun, som vi sedan gjorde i hennes vardagsrum. 

En vecka tidigare hade vi fått beskedet att mammas cancer kommit tillbaka och att hon veckan efter skulle påbörja den andra cellgiftsbehandlingen. Jag var en nedslagen, rädd och orolig dotter. När jag fick samtalet, då mamma berättade att cancern spritt sig till ena lungan, ryggen, låret och nyckelbenet, tänkte jag det värsta – döden. 

Då, när jag fick samtalet, for tusen tankar genom huvudet, men jag stålsatte mig och tänkte att jag måste vara stark för mammas skull. När vi lade på luren bröt jag ihop. Jag grät från och till hela dagen och tänkte bara på att hon inte får dö. Ändå försökte jag föreställa mig en tillvaro utan henne, men det kändes otänkbart. Min omedelbara instinkt var att jag måste hinna intervjua mamma, för jag visste inte, vi visste inte, om hon skulle överleva.
På söndag får ni möta min mamma Gunnel i Soluret. Mamma berättar om sin barndom, som överskuggades av misshandel och övergrepp. När mamma var tre år gick hennes sjuåriga storasyster bort i cancer, vilket kommit att prägla mamma genom hela livet. Vid sjutton års ålder bestämde hon sig för att flytta hemifrån och bryta upp från sin dysfunktionella familj. 
Hon påbörjade ett nytt liv med att fullfölja sina teaterdrömmar. 

Lyssna här:

Webb: https://www.soluretpod.se/2017/12/10/10-gunnel-jungestedt/

iTunes: http://itunes.apple.com/se/podcast/soluret-pod/id1257407433?mt=2

Androida appar: https://subscribeonandroid.com/www.soluretpod.se/category/podcast/feed/

Ni hittar även Soluret i de flesta podcast-apparna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *