Snöyra och föreläsningsäventyr

Dagen då snöyran lamslog Stockholm var det planerat att jag skulle köra till Gävle och föreläsa. Med hopp om att klass 2 varningen skulle graderas ned till en klass 1 varning var jag till slut tvungen att, in i det sista, ställa in föreläsningen! Det krävs mycket för att jag ska ha anledning att ställa in, men när det kommer till en situation där riskerna kan innebära livsfara bestämde jag mig för att stanna hemma. Jag får alltid samvetskval gentemot mina tilltänkta åhörare. Som ni kan se på bilden kunde jag inte ens ta mig till bilen! Jag var bokstavligen insnöad i tre dagar, tills jag mejlade områdesansvarige och undrade när plogen skulle komma! Några timmar senare kom plog och skottpatrullen till min undsättning.
Men revanschen kom i veckan – i tisdags föreläste jag för Sodexo (Hjälpmedelscentralen) och i onsdags körde jag till Gävle och föreläste för assistansföretaget OP assistans.
Responsen efter föreläsningarna var positiv. Så här under vinterhalvåret, när framkomligheten med rullstol är näst intill omöjlig, värmer det enormt att jag gör skillnad i människors hjärtan.

Den här bilden är tagen i parkeringshuset till Sodexos huvudkontor. Det här är den enda handikapplatsen som har en tjock cementpelare på vänster sida och ett räcke på höger sida. Här har jag parkerat cirka tio centimeter från pelaren, så möjligheterna att kunna ta mig ut via rampen, med hjälp av min assistansängel, var rullstolslimbo! Varför behöver funktionshindrade extra breda parkeringsplatser? vi måste kunna ta oss ut!
Jag inledde föreläsningen med att berätta om detta. De skämdes och skulle ta upp det med ledningen.

Av 800 parkeringsplatser i mitt bostadsområde är två handikapplatser. När vi flyttade hit tjatade jag till mig en handikapplats utanför min dörr. Men då jag fick konkurrens om platsen tjatade jag till mig ytterligare en h-plats. Numera är den h-platsen en snöhög som växer… suck…


Så här under vinterhalvåret, när snön vilar över Stockholms stad, är vårt hem min fristad och jag ger tid till eftertanke. Jag och Janne njuter av vårt underbara hem med tända ljus, lite julpynt, espresso, hembakta lussebullar och utsökt mat, böcker, filmer och serier – Ljuva hem, ljuva liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *