Stunder som förgyller min tillvaro

Det finns vissa människor som lämnar starka avtryck i ens liv. Särskilt då man råkar ut för något traumatiskt och som mest behöver människor som stärker en runtomkring sig. Förutom ens familj och vänner så kommer även sjukhuspersonalen och rehabpersonalen att betyda enormt mycket för ens själsliga välbefinnande. Även personliga assistenter. Många av dem som har ett sådant yrke där man arbetar med människor, får också en nära relation till sina patienter/brukare. Vissa av dem som arbetade runtomkring mig har lämnat avtryck för livet och har även blivit vänner för livet.

Idag träffade jag en sådan vän, hon heter Anna Bodare och kom förbi på en fika med sin dotter Lisa. Anna arbetade som rehabinstruktör på Spinaliskliniken då det låg på Karolinska Sjukhuset, Norrbacka. Efter sjukhustiden och rehabperioden på Frösunda Center (idag kallat Rehab Station Stockholm) gick jag på dagrehabilitering på Spinaliskliniken år 2000, där träffade jag Anna som var min gyminstruktör. Men hon var SÅ mycket mer än det. Anna var min dagliga energikälla. Hon var anledningen till att jag vaknade med ett leende och inget annat ville än att åka till Spinalis och träna. Bara genom blickar kunde vi förstå varandra och det ledde ofta till skrattattacker som gav en kramp i mungiporna resterande delen av dagen. I skrivandet stund blir jag rörd till tårar.

Än idag tror jag inte hon förstår hur mycket dessa stunder med henne betydde för mig. Mötet med människor som Anna gav mig livsgnista och orken att ta mig igenom dag för dag i rehabiliteringen. Ett jävlar anamma som krävdes för överlevnad.
Vi åkte något år efter det på en oförglömlig resa till Rom och sedan har vi träffats lite sporadiskt genom åren. Men oavsett månader eller år mellan gångerna så kvarstår den obeskrivliga vänskapsrelationen, inget kan komma i vägen för den.

Det är sådana stunder i vardagen, en latté med en vän, som gör livet så häftigt att leva.

Tack Anna! Och tack för att du förgyllde min dag.

2 svar på ”Stunder som förgyller min tillvaro”

  1. Nu är jag rörd till tårar!!! Det betyder mycket för mig det du skrivit. Tack!!!

    Det är du som har skrivande ordets gåva, men jag kan bara säga desamma om vilken betydelse du haft/har för mig. Både som inspirationskälla och vän!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *